Slik velger du riktig sparkesykkel til ditt barn – en fullstendig guide

Slik velger du riktig sparkesykkel til ditt barn – en fullstendig guide

Sparkesykler til barn har blitt en stadig mer populær måte for unge å utforske verden på, samtidig som de utvikler ferdigheter og har det gøy utendørs.

Men med så mange alternativer tilgjengelige på markedet, kan det være utfordrende å finne den perfekte sparkesykkelen for ditt barn.

I denne omfattende guiden tar vi deg gjennom de ulike alternativene vi tilbyr for å hjelpe deg med å velge den ideelle sparkesykkelen som passer ditt barns alder, størrelse og ferdighetsnivå.

 

Dette bør du tenke på

Hvilken type sparkesykkel som passer til ditt barn er avhengig av både alder, størrelse og erfaring. Det er viktig å vurdere faktorer som sikkerhet, komfort og justeringsmuligheter, slik at du kan finne en sparkesykkel som barnet kan bruke lenge.

 

Felles for alle våre sparkesykler til barn

Produktene våre spenner over ulike aldersgrupper, fra de aller yngste til ungdomsårene. Alle produktene er utstyrt med 3 hjul som sikrer stabilitet, og bremseklosser som gjør turene trygge.

La oss ta en nærmere titt på de fem ulike sparkesyklene du kan velge mellom hos oss:

 

Highwaykick 1 - For de aller minste

Alder: 1-5 år

Høyde: 82-118cm

Maksimal vekt: 50kg på ståplaten/20 kg på sete

Denne sparkesykkelen er spesielt designet for de aller yngste. Med tre hjul gir den ekstra stabilitet mens barnet øver seg på å balansere og sparke.

Sparkesykkelen har en 2-i-1 funksjon med mulighet for å sitte, noe som gjør det enkelt for selv små barn å sparke seg fremover og komme seg av og på. Highwaykick 1 er den perfekte introduksjonen til sparkesykkelverdenen!

 

Highwaykick 1 Lifestyle - Ta med bamsen på tur

Alder: 1-5 år

Høyde: 82-118cm

Maksimal vekt: 50kg på ståplaten/20 kg på sete 

Et annet alternativ for de aller yngste barna, er trehjulssparkesykkelen Highwaykick 1 Lifestyle. Selve sparkesykkelen er lik Highwaykick 1, men Lifestyle har i tillegg oppbevaring foran til favorittlekene.

Modellen kommer i 4 farger med ulike, spennende mønstre. Med et ergonomisk håndtak og slitesterk konstruksjon er dette en pålitelig valg for de minste.

 

Til barn under 5 år som fremdeles utvikler grunnleggende balanseferdigheter anbefaler vi enten Highwaykick 1 eller Highwaykick 1 Lifestyle. 

 

Highwaykick 2 Lifestyle – For små barn med god motorikk

Alder: 2 - 5 år

Høyde: 89 – 118 cm

Maksimal vekt: 50kg 

Har barnet ditt ikke behov for å kunne sitte på sparkesykkelen? Da kan du velge Highwaykick 2! Denne modellen er anbefalt fra 2 år, og er ofte barnets andre sparkesykkel.

Highwaykick 2 kommer i 6 ulike farger, som alle er utstyrt med LED-lys på hjulene, ståbrett med anti-skli og en romslig oppbevaringsboks.

Highwaykick LED 3 – For de som nærmer seg barneskolealder

Aldersgruppe: 3 - 6 år

Høyde: 96 – 130cm

Maksimal vekt: 50kg

For barn som nærmer seg slutten av barnehagealderen anbefaler vi Highwaykick LED 3. Sparkesykkelen kan brukes frem til barnet er 130 cm, og er derfor et godt alternativ til Highwaykick 2 Lifestyle, særlig for barn i 3-4-årsalderen.

Med justerbart styre og høyde kan den tilpasses barnets voksende størrelse. Denne modellen er utstyrt med en “sikkerhetstapp” som kan dras ut når barnet kjører i ujevnt terreng, for å unngå at sparkesykkelen tipper fremover. Sparkesykkelen kan enkelt foldes sammen for transport og oppbevaring.

 

Highwaykick LED 5

Alder: 5 år og opp til voksen

Høyde: 118-180cm

Maksimal vekt: 80kg 

Dette er vår største sparkesykkel, og den vi anbefaler for barn fra 5-6 år. Highwaykick LED 5 har en større stålplate enn våre andre modeller og justerbart styre for å kunne vokse med barnet gjennom hele barneskolen.

Highwaykick LED 5 kan i motsetning til LED 3 ikke foldes sammen, men styret er avtagbart. På denne måten blir den praktisk å ta med på for eksempel biltur. En flott følgesvenn for skoleveien eller spontane turer!

 

Fortsatt usikker på hvilken sparkesykkel som passer ditt barn? Kontakt kundeservice – vi hjelper deg gjerne!

Tilbake til bloggen

Shop bestselgere

FAQ

Kan Scoot & Ride sparkesykler foldes sammen for enkel transport?

Ja, flere av modellene, inkludert Highwaykick LED 3, kan enkelt foldes sammen for praktisk transport og oppbevaring. Dette gjør det enkelt å ta med sparkesykkelen på turer eller når du er på farten.

Hvor kan jeg kjøpe Scoot & Ride sparkesykler i butikk?

Scoot & Ride sparkesykler er tilgjengelige i utvalgte butikker og på nettet gjennom autoriserte forhandlere. Her finner du en oversikt over alle våre forhandlere.

Hva er vektkapasiteten for Highwaykick 1 sparkesykkel?

Highwaykick 1 sparkesykkel har en maksimal vektgrense på 50 kg på ståplaten og 20 kg på setet. 

Er det nødvendig med ekstra beskyttelsesutstyr for barn som bruker Scoot & Ride sparkesykler?

Ja, for ekstra sikkerhet anbefales det sterkt at barn bruker hjelm. Dette gjelder både ved bruk av sparkesykkel og løpesykkel. For større barn, som sparker i høyere fart er knebeskyttere og albuebeskyttere å anbefale. Dette bidrar til å redusere risikoen for skader i tilfelle fall.

Kan Scoot & Ride sparkesykler brukes innendørs?

Mens Scoot & Ride sparkesykler er ideelle for utendørs bruk, kan de også brukes innendørs. Husk da å vaske hjulene før du tar den inn! Det er viktig, både ute og inne å være oppmerksom på eventuelle hindringer og sikkerheten til barnet.

Fordi Scoot & Rides sparkesykler er laget med robuste materialer, er de også et perfekt valg for innendørs og utendørs skateparker!

Hva er fordelen med LED-lys på sparkesykkelen?

Sparkesykler som Highwaykick LED 3 og LED 5 har LED-lys på hjulene, noe som gir ekstra synlighet og sikkerhet, spesielt i mørket. Dette gjør dem til flotte alternativer for både kveldsturer og skoleveien.

Hvordan kan jeg justere styret på en Scoot & Ride sparkesykkel?

Sparkesyklene kan enkelt tilpasses i høyden ved å åpne klemmen og justere opp/ned. Dette gjør det enkelt å tilpasse sparkesykkelen til barnets høyde og komfort.

Hva er forskjellen mellom Scoot & Ride sparkesykler og vanlige sparkesykler?

Scoot & Ride sparkesykler er spesielt designet med tanke på barns sikkerhet og utvikling. Vi er opptatt av å lage produkter som kan gi glede i mange år, og bruker kvalitetsmaterialer som tåler å lekes med. Dersom deler av sparkesykkelen blir ødelagt, kan den enkelt repareres ved hjelp av ekstradeler.

Scoot & Ride er valget for deg som er miljøbevisst, og som ønsker en gave som kan arves videre.

Kan Scoot & Ride sparkesykler tilpasses når barnet vokser?

Ja, flere av modellene, som Highwaykick 1, LED 3 og LED 5 har justerbar høyde på styret. Highwaykick 1 har også muligheten til å justere setehøyde når den brukes som løpesykkel. Dette gjør at barnet kan ha glede av sparkesykkelen i flere år.

Hvilke ekstrautstyr eller tilbehør er tilgjengelige for Scoot & Ride sparkesykler?

Scoot & Ride tilbyr hjelmer i en rekke farger og mønstre som matcher våre sparkesykler. Se alle våre hjelmer i ulike størrelser her. 

Vi selger også ryggsekker i 4 av våre mest populære farger.

Er Highwaykick LED 5 egnet for mitt 5-år gamle barn?

Ja, Highwaykick LED 5 er designet spesielt for barn fra 5 år og oppover, og den vil være en flott følgesvenn for skoleveien.

Kan Highwaykick LED 3 brukes på ujevnt terreng?

Ja, Highwaykick LED 3 er utstyrt med en "sikkerhetstapp" som kan dras ut for å unngå at sparkesykkelen tipper fremover på ujevnt terreng.